Strafrechtadvocaat Groningen

Mathieu van Linde

Mathieu van Linde studeerde natuurkunde en rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van zijn doctoraal Nederlands Recht in 1996 is hij eerst als docent verbonden geweest aan diezelfde universiteit.

Sinds 1997 is hij werkzaam als advocaat, aanvankelijk bij Dorhout Advocaten te Groningen op het gebied van het faillissementsrecht, strafrecht en IE/ICT. Vervolgens is hij zich steeds verder gaan specialiseren in het strafrecht en volgde hij met succes de specialisatieopleiding Strafrecht van de NOvA bij het Willem Pompe Instituut aan de Universiteit Utrecht. Mathieu werkte tot 2009 als specialist strafrecht bij De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen.

Hij voerde de verdediging in diverse geruchtmakende zaken, waaronder de Groningse voodoomoord, de dubbele moord op een echtpaar in Musselkanaal en de zaak Baflo. Ook op het gebied van fraudezaken en milieudelicten heeft hij ruime ervaring. Daarnaast geldt hij als een autoriteit op het gebied van de ISD-maatregel.

In november 2010 werd hij door true crime magazine Koud Bloed gekozen tot één van de tien beste jonge topadvocaten.

Mr. M.C. van Linde is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS). Daarnaast is hij docent Strafprocesrecht voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).