Strafrechtadvocaat Groningen

Eckert Van Linde Van der Zee strafrechtspecialisten

(31-12-2013)

Deskundig, betrokken en vaardig. Mr. Heiko Eckert, mr. Mathieu van Linde en mr. Greetje van der Zee zijn samen goed voor meer dan vijftig jaar ervaring in het strafrecht. Deze strafrechtspecialisten werken vanaf 1 januari 2014 samen vanuit het kantoor Eckert Van Linde Van der Zee Advocaten.

Het enige volledig gespecialiseerde strafrechtkantoor in Groningen, met een landelijke praktijk. Door deze landelijke praktijk zijn zij in staat om cliŽnten in iedere justitiŽle inrichting in Nederland te bezoeken. Het kantoor verleent rechtsbijstand op betalende basis, maar ook op grond van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo). Zij stonden alle drie cliŽnten bij in verschillende grote strafzaken.

Mr. Eckert voerde de verdediging in de Groningse HIV-zaak, in diverse moordzaken, in grote drugs- en mensenhandelzaken. Daarnaast staat hij vaak gedetineerden bij in beklagzaken bij de commissie van toezicht of de RSJ. Hij spreekt vloeiend Duits en Engels. Mr. Van Linde voerde de verdediging in de zaak Baflo, de Groningse voodoomoord en in meerdere andere grote en bekende moordzaken. Ook op het gebied van fraudezaken en milieudelicten heeft hij ruime ervaring. Mr. Van der Zee stond cliŽnten bij in verschillende zedenzaken, verdedigde een van de verdachten in de moord op de Groninger Tjirk van Wijk en de verdachte in de Martinitoren-zaak. De drie advocaten hebben alle drie ook ruime ervaring in het bijstaan van cliŽnten die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie en ontnemingszaken. Kortom: vanwege de specialisatie, de jarenlange ervaring van de advocaten en hun betrokkenheid bij cliŽnten bent u bij dit kantoor aan het juiste adres voor kundige strafpleiters.

Door de nieuwe samenwerking verwachten de advocaten efficiŽnter en effectiever te kunnen werken. Daardoor zal nog meer tijd beschikbaar zijn voor het contact met hun cliŽnten en het optimaal voeren van de verdediging. De organisatie van het kantoor is zodanig dat u altijd wordt bijgestaan door ťťn van de ervaren advocaten zelf.

De drie advocaten hebben allen de strafrechtspecialistenopleiding gevolgd en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Mr. Van Linde is ook gespecialiseerd in cassatiezaken bij de Hoge Raad en is lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS)